Title corner Waarom aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen worden steeds populairder binnen de woningbouw en de levertijden lopen verrassend hoog op. Ruim op tijd beginnen met oriënteren en uiteindelijk je wensen vastleggen is dus van belang. Een goede voorbereiding is het halve werk, toch?

Van oudsher is hout een sfeervol materiaal voor kozijnen. En hoewel het in moderne vormgeving ook prima tot zijn recht komt, zijn de mogelijkheden niet zo uitgebreid als bij aluminium kozijnen. Slanke profielen, brede blok profielen, meer diepte creëren of je kozijnen juist laten 'verdwijnen' in de gevel, het is allemaal mogelijk! Steeds meer architecten maken graag gebruik van aluminium kozijnen vanwege de ontelbare mogelijkheden. Het uitgebreide, elegante en stijlvolle assortiment geeft het ontwerp van een woning meer detail en uitstraling. Sfeer wordt op vele manieren gecreëerd. Aluminium kozijnen worden daarom ook vaak toegepast in woningen met een rieten kap of juist gecombineerd met houten accenten.


Echte blikvangers!
Ook door de komst van onder andere triple beglazing, zijn kozijnen in de loop der jaren een veel belangrijker onderdeel geworden van de uitstraling van een woonhuis. Grote ramen worden meer en meer toegepast en zijn een belangrijke ontwikkeling binnen de architectuur op het gebied van woningbouw. Waar ramen vroeger werden gezien als warmteverlies in een woning, zijn het nu soms hele gevels en echte blikvangers. Ramen zijn niet alleen erg praktisch en belangrijk voor daglicht in je woning, maar ook een ontzettend belangrijk onderdeel binnen de architectuur.

Natuurlijk zijn er ook veel praktische aspecten die de keuze voor aluminium kozijnen positief beïnvloeden, zoals;

  • Zeer eenvoudig in onderhoud, schoonmaken is voldoende! Aluminium is niet elektrostatisch, waardoor het geen vuil aantrekt.
  • Goede isolatiewaarde, beter zelfs dan hout.
  • Nemen geen vocht op, waardoor ze niet kunnen rotten of roesten.
  • Stevig en van nature niet vatbaar voor UV-straling. Door een extra beschermende laag tijdens de productie zijn ze nog steviger.
  • Niet vatbaar voor weersinvloeden, barsten of scheuren zijn daarom niet aan de orde.
  • Een duurzame keuze, aluminium is onuitputtelijk en 100% herbruikbaar.
  • Eenvoudig te repareren.
  • Kunnen grote overspanningen aan, waardoor bijzondere architectonische ontwerpen mogelijk worden gemaakt.
  • Er is echter één belangrijk punt dat wellicht als nadeel gezien kan worden. Verven is namelijk niet mogelijk. De kleurkeuze die gemaakt wordt is blijvend.
  • Dat betekent echter ook dat het niet geverfd hoeft te worden. En dat.. scheelt een hoop kosten!

Overtuigd? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

IP200916LH2-033 (Groot)
IP200916LH2-042 (Groot)