Title corner Natuurlijk lichtinval, goed voor je humeur!

Wie had een jaar geleden gedacht dat COVID-19 ons leven nog steeds zo zou beïnvloeden? Voor de meeste is het nog steeds een groot onderdeel van het leven en vele werken nog steeds (gedeeltelijk) vanuit huis. Daarnaast neemt door de lage rente, de hoge huizenprijzen en het beperkte woningaanbod het aantal verbouwingen ook al enkele jaren toe. Het afgelopen jaar is dit met de grote hoeveelheid aan thuiswerkers niet minder geworden. In de tijd dat ik altijd thuis werkte, zat ik gewoon aan de eettafel. Niet de meest ideale plek, maar voor mij wel het fijnste plekje in huis. Zoals vele heb ook ik stiekem een 'vaste' plek aan de eettafel, met zicht op onze tuin. Ik vind het heerlijk om naar buiten te kunnen kijken en neem het graag voor lief dat de zon soms recht in mijn ogen schijnt. Licht en de zon, zijn namelijk altijd goed voor mijn humeur!

 


“Meer licht in huis”


Een veelgenoemde eis bij een verbouwing is dan ook vaak, “meer licht in huis”. Want wie wil er nou eigenlijk niet meer licht in huis? Door meer licht in huis lijkt je huis groter en het zonnetje in huis doet je stemming en gezondheid toch alleen maar goed? In de warme zomermaanden brengt dit natuurlijk ook wat nadelen met zich mee, maar ook daarvoor zijn voldoende oplossingen beschikbaar. Echter juist in de koudere maanden is de zon juist heerlijk en natuurlijke verwarming voor je woning. Dat wil niet zeggen dat een donker huis niet gezond is, maar men heeft bewezen dat aan hoe meer daglicht je wordt blootgesteld, hoe beter je humeur is. Daarnaast zorgt voldoende natuurlijk licht voor een betere productiviteit en fijner dag- en nachtritme. Voor kinderen wordt niet voor niets extra vitamine D geadviseerd. Het wordt door je huid opgenomen wanneer je in de zon gaat zitten en  zorgt voor gezonde groei en behoud van stevige botten en tanden. En, wanneer je met het verkeerde been uit bed bent gestapt of gewoon even geen inspiratie of motivatie hebt op je werk, helpt wat frisse buitenlucht en de zon altijd als een soort natuurlijk medicijn. Je voelt je daarna vaak gewoon weer wat positiever.

Er zijn veel verschillende manieren om natuurlijk licht naar binnen te halen en je tuin bij je woning te betrekken, afhankelijk van je wensen. Denk aan een lichtstraat in je woning, een overkapping, serre of tuinkamer. Zelfs een schuifdeur of vouwwand kan een enorm verschil maken en een donkere hoek in je woning compleet veranderen.

Kijk eens bij onze projecten voor meer inspiratie en haal ook het zonnetje in jouw huis. Meer informatie over de mogelijkheden van een lichtstraat kun je ook vinden via de Lichtstraatspecialist.

IP200930LH1-035