Title corner Onderhoud en reiniging van aluminium kozijnen

Het onderhouden en schoonmaken van je ramen, kozijnen en puien is ontzettend belangrijk. Naast het feit dat deze hierdoor een langere levensduur hebben, is het ook gewoon fijn dat het allemaal schoon is toch? Nu moet ik eerlijk zeggen dat het wassen van ramen en kozijnen niet mijn hobby is. Sommige vinden het rustgevend, zoals strijken dat schijnbaar ook kan zijn.. Maar dat ervaar ik toch wat anders, ik lees liever gewoon een boek ofzo. Het moet alleen wel gebeuren. En mocht je houten kozijnen hebben, komt daar iedere 5 tot 7 jaar ook nog een schilderbeurt bij. Bij aluminium kozijnen zit dat toch wat anders. In deze blog geven we je graag wat tips.


Schoonmaken is voldoende!


Gelukkig is dit bij aluminium kozijnen heel eenvoudig, schoonmaken is namelijk voldoende! Omdat aluminium kozijnen geen vocht opnemen, kunnen ze niet rotten of roesten. Eenmaal geschilderd is dit ook nooit meer nodig. Dit wil wel zeggen dat je dus goed na moet denken over de kleur, want wijzigen is niet meer mogelijk.

Stappenplan:

  1. Spuit de kozijnen af met ruim voldoende water, zodat al het vuil zoals stof en zand worden weggespoeld.
  2. Reinig het kozijn met een zachte doek of spons, zonder te schrobben. Als er nog kleine beetjes zand zijn achtergebleven, zullen deze anders als een soort ‘schuurmiddel’ je kozijnen beschadigen.
  3. Gebruik altijd een PH-neutraal reinigingsmiddel en was deze na met water.
  4. Wrijf direct hierna de kozijnen weer droog met een zachte, droge doek om strepen te voorkomen.

Gebruik nooit middelen als bleek, wasbenzine of chloor. 

Tip: het reinigingsmiddel is ook bij ons verkrijgbaar.
Neem hiervoor contact met ons op.

IP200916LH2-008 (Groot)